Recension: Rob Zombie – Sweden Rock Festival

Tungt och metalliskt.

Senast Rob Zombie gästade Norje år 2011 var succén ett faktum, så det är med ganska höga förväntningar man intar position framför Rock Stage på torsdagskvällen. Och om inte succé så är det i alla fall en dryg timmes tung, metallisk hårdrock vi bjuds på. Tonen sätts direkt i inledande ”Meet The Creeper” och sedan rullar det på med idel välkända nummer som ”Superbeast”, ”Living Dead Girl”, ”House Of 1000 Corpses”  och ”Lords Of Salem”. Givetvis finns även White Zombie-klassikerna ”More Human Than Human” och ”Thunder Kiss ’65” med. Avslutar gör ”Dragula”.

Ännu en gång visar Rob Zombie hur rock ska framföras samt att han är en showman av absoluta världsklass när han verkligen får med sig stora delar av publiken, trots att det nog inte är många som känner till ens hälften av låtarna. Att han dessutom flankeras av en av världens coolaste gitarrister i form av John 5 gör ju inte saker sämre.

Visuellt fungerar det också alldeles utmärkt. Skräckfilmsestetiken är förstås ständigt närvarande och ramar väldigt väl in hela anrättningen som serveras. Men, varför bara en timme och tio minuter Mr. Zombie, när det finns ju så många andra låtar man vill höra? Hursomhelst är detta en parentes i sammanhanget, då man lämnar Rock Stage ”förskräckligt” nöjd och belåten. 

Foto: Fredrik Sjögren