Recension: Non-Stop

Liam Neeson i ny actionpackad film.

”Non-Stop” är en actionpackad thriller som fick min uppmärksamhet från första stund. Filmen följer Bill Marks (Liam Neeson) som är en före detta major i det brittiska flygvapnet som har haft ett och annat problem genom livet. Denna dag så ska han flyga till tvärs över Atlanten från New York till London, men problemen kommer strax efter att planet lyft. Han får ett meddelande på sin telefon där det står att en person kommer att dö var tjugonde minut i planet om inte 150 miljoner dollar överförs till ett konto.

Efter detta så blir filmen hur spännande som helst och får en att stå på tårna. Mysteriet om vem som står bakom det hela får en att engagera sig i filmen ännu mer, och regissören och manusförfattarna har gjort ett väldigt bra jobb med att få oss i publiken att gissa oss till vad som kommer hända härnäst. Jag dras in i en ofrivillig gissningslek om vem som kunde vara skurken i dramat, men jag hade fel varenda gång. Tack vare detta så hade filmen mitt intresse från första rutan, inbjuden till filmens handling av regissören Jaume Collet-Serra.

Jag hade väl en och annan förutfattad mening om den här filmen också innan jag såg den, till exempel att jag skulle veta hur handlingen skulle vara efter de tio första minuterna på planet. Men jag blev verkligen motbevisad. Jag satt och njöt av filmen i 1 timme och 46 minuter.

Denna film är något jag rekommenderar alla att se den 11 april. Den har allt vad en action/thrillerfilm kan önskas att ha. Spänning, drama, skratt och ett mysterium som jag fann omöjligt att lösa. Så hoppas att alla ni kommer ha en lika bra upplevelse som jag av denna film.