Recension: Justin Timberlake

Sparade inte på krutet och fick hela arenan att gunga.

Efter ett uppehåll på sex år är Justin Timberlake återigen tillbaka i turnésvängen efter att ha släppt två album, The 20/20 Experience 1 och 2, under föregående år. När världsstjärnan under lördagskvällen besökte Tele2 Arena i Stockholm välkomnade fansen hans återkomst med öppna armar.

Timberlake, som under kvällen bjuder på en show i två akter, intar arenan tillsammans med bandet The Tennessee Kids och samspelet dem emellan är fantastiskt. Vissa låtar har fått sig en uppfräschning och spelas i ny tappning medan andra skalats ner och blivit mer intima.

Varje liten detalj ifrån första stund då Timberlake först hissas upp ur golvet på scenen på arenan till sista tonen i ”Mirrors” hundrafemtio minuter senare är planerad minutiöst och det märks att Timberlake är en perfektionist som inte nöjer sig med att vara ”lagom”. Han sätter tonerna trots de många och synkade danssekvenserna och den mjuka falsetten som, förutom de tunga beatsen, blivit Timberlakes signum i branschen har aldrig låtit bättre än vad den gör under lördagskvällens konsert.

Konsertens två akter är en lång hitparad som Timberlake framför med ödmjukhet och en genuin glädje som smittar av sig och det i kombination med bandet som är helt fantastiskt blir som ett kvitto och en uppenbarelse om varför han faktiskt är en av de största.

Bäst:
Tunnel Vision – Timberlake visar upp sig själv i sitt verkliga esse och den personliga favoritlåten ifrån senaste plattan blir om möjligt ännu bättre än förut.

Sämst:
Elvis, Michael Jackson och Kool & the Gang-coversen känns tråkiga när Timberlake har bättre egna låtar att bjuda på.

Låtlistan:
Akt 1
1. Pusher love girl
2. Rock your body
3. Futuresex/Lovesound
4. Like I love you
5. My love
6. TKO
7. Summer love
8. Lovestoned
9. Until the end of time
10. Holy grail

Akt 2
11. Cry me a river
12. Only when I walk away
13. Drink you away
14. Tunnel vision
15. Senorita
16. Let the groove get in
17. Heartbreak hotel
18. Not a bad thing
19. Human nature
20. What goes around… comes around
21. Take back the night
22. Jungle Boogie
23. Murder
24. Suite & tie
25. Sexyback
26. Mirrors