Windows 8.1 with Bing avtäcks, Bing som standard ger lägre pris

Microsoft introducerar en ny version av sitt Windows. En enkel inställning sänker kostnad för tillverkare.

Rykten har pekat på att Microsoft har haft planer på att introducera en ny och billigare version av Windows 8.1. I dag introduceras Windows 8.1 with Bing. Den nya typen av operativsystem från Microsoft är så gott som identiskt med tidigare versioner av Windows 8, med en liten skillnad. Bing är installerad som standardsökmotor i Internet Explorer. Till skillnad från andra versioner av Windows 8.1 har hårdvarutillverkare ingen möjlighet att ändra webbläsarens standardsökmotor.

För användare är den nya versionen av Windows ingen stor nyhet, åtminstone inte användarmässigt. Konsumenter har fortfarande möjlighet att byta webbläsare i Internet Explorer. Den stora nyheten för användare är att priser på hårdvara har potential att sjunka tack vare Windows 8.1 with Bing. Operativsystemets kostnad för hårdvarutillverkare sägs vara betydligt lägre än vanliga versioner av Windows 8.1, vilket i sin tur ger tillverkare möjlighet att sänka priser.

Enligt Microsoft kommer vissa produkter som drivs av Windows 8.1 with Bing även säljas med förinstallerade versioner av Office eller prenumerationer för Office 365 i ett års tid.

Windows 8.1 with Bing sägs introduceras med stöd för datorer så väl som tablets. Detta betyder att priser för alla typer av Windows-produkter har potential att påverkas av introduktionen.

Den första hårdvaran utrustad med Windows 8.1 with Bing kommer att introduceras under de kommande veckorna.

Via: blogs.windows.com