Vill Marvel ha Jared Leto i titelrollen i ”Doctor Strange”?

Uppges ha ögonen på sig från seriejätten.

Samma dag som regissören Scott Derrickson uppges vara i det närmaste klar som regissör till Marvels ”Doctor Strange”, så kommer nu uppgifter som säger att Marvel och Disney har sina ögon på Jared Leto som en huvudfavorit till titelrollen.

Uppgifterna har förstås inte kommenterats från något håll, men källan ska vara ”nära Marvel” och säger att man haft ögonen på den Oscarsvinnande ”Dallas Buyers Club”-skådespelaren en längre tid.

Samma rapport säger också att Derrickson först såg filmen som ett tänkbart projekt som manusförfattare innan ett intresse väcktes för att regissera. Någon manusförfattare till filmen har dock ännu inte avslöjats.

Filmen väntas vara gå i samma ton som ”Iron Man” där man fokuserar på den oblyga och kaxiga unga neurokirurgen Stephen Strange. Han råkar ut för en olycka som förstör hans händer och sätter stopp för hans karriär. Han beger sig då ut på en resa till Himalaya där han blir en studerande under the Anicent One och lär sig att använda magi, och blir därefter Jordens beskyddare när han räddar mänskligheten från mystiska hot. The Dread Dormmamu har tidigare uppgetts vara filmens superskurk, men senare manusändringar ska istället ha innehållit tre olika skurkar.

Via: badassdigest.com