Tredje delen av ”Divergent” blir två filmer

”Allegiant” delas upp i två.

Lionsgate meddelar nu att man kommer att producera och släppa ”Allegiant”, med Shailene Woodley och Theo James i huvudrollerna, i två delar. Filmerna baseras på den tredje delen i Veronica Roths bästsäljande ”Divergent”-trilogi och kommer att få premiär den 18 mars 2016 respektive den 24 mars 2017. Innan dess kommer den andra boken ”Insurgent” att filmatiseras och få premiär den 20 mars 2015.

Den första filmen ”Divergent” har fått en flygande start på biograferna och har dragit in 117 miljoner dollar på den inhemska marknaden under de tre första veckorna. Under helgen tar den klivet vidare ut i världen via Frankrike, Tyskland, Ryssland och Australien innan den till sist når Sverige den 30 april. Samtidigt har bokförsäljningen tagit fart på nytt där försäljningen snart når 20 miljoner sålda exemplar världen över.

Företagets beslut att dela den sista delen i två har förstås att göra med succéerna med ”The Hunger Games” och ”Twilight” som tillsammans har dragit in över 5 miljarder dollar världen över, och där båda filmserierna baseras på böcker vars sista bok har delats i två filmer.

Via: movieweb.com