Telenor Change gör byte av telefon möjligt efter halva bindningstiden

En ny tjänst från Telenor gör att du kan byta telefon varje år till lägre kostnad än tidigare.

I dag släppte Telenor en nyhet som de kallar Telenor Change. Tjänsten innebär att användare kan byta telefon varje år under bindningstid.

Med Telenor Change får användare möjlighet att byta in sin telefon när halva bindningstiden är avklarad, alltså oftast efter tolv månader. Företaget kommer alltså stryka den andra halvan av skulden användaren har på sin telefon och ge en ny telefon i gengäld mot att användaren lägger upp en ny delbetalning om minst 100 kr i månaden i 24 månader. Tjänsten kräver en skadefri telefon att växla in. Vad Telenor menar med ”skadefri” är inte helt klart.

Som ett exempel har kunder möjlighet att skaffa en ny telefon den 1 juli 2014 med delbetalning på 24 månader. Den 1 juli 2015 kan då kunder skaffa en ny mobil och lägga upp en ny delbetalning på 24 månader. Den gamla delbetalningen stryks i gengäld mot att kunden byter in sin gamla telefon.

change_kretslopp

 

Grafik från Telenors hemsida.

Tjänsten gäller endast telefoner som är köpta från och med 17 juni 2014. Befintliga abonnenter har också möjlighet att börja använda tjänsten i dag (17 juni) men kan då inte byta in sin gamla telefon, eftersom inbyte endast gäller telefoner som är köpta från och med 17 juni 2014.

Via: press.telenor.se