”Splinter Cell” kretsar runt en yngre Sam Fisher

Regissören Doug Liman avslöjar detaljer om filmatiseringen.

Medan han är ute och marknadsför sin nya sci-fi-thriller ”Edge of Tomorrow” så passar regissören Doug Liman också på att dela med sig av lite detaljer kring hans kommande filmatisering av Ubisofts populära spel ”Splinter Cell”, där Tom Hardy kommer att ses i rollen som Sam Fisher. Spelet kretsar runt Fisher, en specialagent som neutraliserar terrorister världen över för en hemlig regeringsdivision som kallas Echelon. Nu avslöjar Liman att den nya filmen kommer att ge en ny bakgrundshistoria för Fisher och allt som är relaterat till spelet.

”Jag jobbar på manuset med Tom Hardy. Jag tror vi har en jättebra tanke om hur vi ska göra en grym film av det. Allt med ‘Splinter Cell’ kommer att vara yngre. Det är en chans att få göra en helt ny filmserie som är fräschare och nyare och yngre, och Tom Hardy är en helt fantastisk skådespelare”, berättar han.

På frågan om vi kommer få se några av de högteknologiska vapen som Fisher använder, så svarar han lite mer kryptiskt.

”Några av sakerna från spelet kommer säkerligen vara med i spelet, men också det roliga med att tappa dem. Att strippa ner den delen och verkligen tvinga karaktären att handla utan dem.”

Hardy berättade i april att han inte visste när inspelningarna skulle inledas. Tidigare uppgifter har sagt att inspelningarna skulle sätta igång i augusti, men då manusförfattaren Sheldon Turner så sent som i mars blev klar för att skriva om manuset så är det osäkert om dessa uppgifter står fast.

Via: ign.com