Shane Black tar ”Rovdjuret” tillbaka till biodukarna

”Iron Man 3”-regissören skriver och regisserar reboot av klassikern.

Shane Black uppges vara klar för att skriva och regissera en reboot av ”Rovdjuret” för 20th Century Fox.

Enligt den oftast pålitliga sajten The Hollywood Reporter ska Black regissera och skapa storyn kring filmen, som därefter kommer att omvandlas till ett manus av Fred Dekker.

Black har en lång historia med ”Rovdjuret”, inte minst då han hade en cameoroll i originalet från 1987 där vi får vi följa grupp kommandosoldater som kallas in för ett räddningsuppdrag i Centralamerika ledda av major Alan ”Dutch” Schaeffer (spelad av Arnold Schwarzenegger). Gruppen släpps ner i Guatemalas djungel innanför gränsen i fiendeland för att där spåra överlevande från en helikopter som skjutits ner. Till en början går allt som planerat, och man finner det gerillanäste där gisslan hålls. Kommandosoldaterna blir emellertid varse att gerillasoldaterna i lägret är oskyldiga, då den ansvariga inte synes vara mänsklig. Plötsligt blir en i gruppen brutalt dödad, och därefter får en efter en möta sin skapare. 1990 följdes filmen upp av uppföljaren ”Rovdjuret 2” innan den fick stöta på andra utomjordingar i Fox crossover ”Alien Vs. Predator” och dess uppföljare ”AvP: Requiem”. 2010 gav Nimrod Antal filmserien nytt liv genom ”Predators”.

Några uppgifter om hur den nya filmen kommer att knytas till de tidigare filmerna är inte känt, och inte heller när projektet kan komma att passa Blacks schema då han planerar att spela in sin egna ”The Nice Guys” under hösten och dessutom fortfarande är bunden till Columbia Pictures ”Doc Savage”.

John Davis producerar projektet som ännu saknar vidare produktionsdetaljer.

Via: hollywoodreporter.com