Seth Rogens ”The Interview” ändras digitalt för att lugna Nordkorea

Kim Jong Uns ilska får Hollywood att backa.

Seth Rogen och Evan Goldbergs premiär för den politiska komedin ”The Interview” flyttades under förra veckan från den 10 oktober till den 25 december. Utan att förklara exakt varför, så avslöjas det nu att man kommer göra ett antal ändringar i filmen i hopp om att lugna ilskan från Nordkorea.

Sony kommer med digital hjälp att ändra tusentals knappar på skådespelare då de är en kopia av faktisk utrustning som bärs av den Nordkoreanska armén för att hedra deras ledare Kim Jong Un och hans bortgångne far Kim Jon Il. Att visa dessa militära dekorationer skulle ses som ”blasfemi”, ett stort hån och kränkning, av Nordkorea.

Filmen följer en populär talkshow-värd (James Franco) och hans producent (Rogen) som får veta att Kim Jong Un (Randall Park) är ett stort fan av deras program. De planerar då en resa till landet för att intervjua diktatorn, men får samtidigt ett hemligt uppdrag från CIA att döda honom.

Källor menar också att studion överväger att klippa bort en scen där diktatorns ansikte smälter bort i slow-motion genom CGI. Knapparna tas bort på grund av ”upphovsrättsliga skäl”, medan filmskaparna fortfarande försöker avgöra om scenen är tillräckligt rolig för att vara med i filmen eller ej. Källorna säger också att det inte har varit någon press från Sony Pictures moderbolag Sony för att ändra i filmen, trots att Japan och Nordkorea under en tid tagit små kliv för att minska spänningen mellan länderna.