Samsung visar tunn laptop och böjd allt-i-ett-dator

Samsung uppdaterar flaggskepps-serierna för bärbara datorer och allt-i-ett-datorer med Windows 8.1.

Samsung har visserligen planer på att sluta sälja laptops i Sverige. Företaget presenterar trots ändå en ny bärbar dator för lansering i andra delar av världen under det kommande året. Den kommande produkten glider in i företagets ATIV Book 9-serie och har en 12,2 tum skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440. Skärmen sägs kunna användas utomhus då den kan producera en ljusstyrka på 700 nits. Produkten drivs av Intel Core M-chip och saknar därför fläkt för kylning. På grund av detta kan den väga mindre än ett kilogram och mäta 11,4 mm i tjocklek.

ATIV One 7 är Samsungs senaste allt-i-ett-dator. Den skiljer sig från tidigare modeller genom att erbjuda en böjd LCD-skärm. Skärmen är 27 tum stor och har en upplösning på 1 920 x 1 080. Utöver den böjda skärmen imponerar den knappast med sina specifikationer. Datorn drivs av ett Intel Core i5-chip och skeppas med 8 GB RAM-minne och en hårddisk som roterar i 5 400 RPM.

Både Samsung ATIV Book 9 och ATIV One 7 kommer att nå amerikanska butiker under början av nästa år. Inga svenska lanseringsdetaljer har bekräftats.

Via: slashgear.com Via: slashgear.com
1970/01/01