Robert Gustafsson gör komedi med Michael Fassbender

Den svenska komikern gör Hollywood-debut 47 år gammal.

I över 20 har han underhållit oss svenskar. Nu försöker han göra samma sak med amerikanarna, när den svenska komikern Robert Gustafsson nu tar steget över Atlanten för att göra Hollywood-debut som 47-åring. Detta står klart efter att han nu är helt klar för att spela i ”Pineapple Express”-regissören David Gordon Greens komedi ”First Day of the Month” för Warner Bros.

Filmen, som beskrivs som ”en ‘Meet the Parents’ [‘Släkten är värst’] på sterodier”, väntas ha premiär under nästa år och är skriven av Simon Kinberg.

Den manliga huvudrollen i filmen spelas av den glödhete Michael Fassbender och den kvinnliga av Jennifer Carpenter. Gustafsson uppges spela Fassbanders farbror i filmen som ännu saknar vidare detaljer.

”Man får väl tacka Noomi (Rapace), (Joel) Kinnaman och Micke Nyqvist och alla andra som verkar ha gjort svenskar populära där bort. Jag var väl den enda som var ledig fortfarande”, säger Gustafsson med ett skratt i en intervju. ”Jag har aldrig ens tänkt tanken, men nu dök den här möjligheten upp och jag tänkte ‘Det är nu eller aldrig’. Nu är det bara att börja arbeta på engelskan så man inte förstör för alla andra. (skratt)”

Vilka som kommer att spela övriga roller är ännu inte klart.

Filmen väntas sätta igång inspelningarna till hösten i New York.