Quentin Tarantino vill göra miniserie av ”Django Unchained”

Har 90 minuter material som han vill anpassa till tv-rutorna.

Medan ödet för ”The Hateful Eight” fortsätter att leva i ovisshet så avslöjar regissören Quentin Tarantino nu att han planerar en fyra timmar lång miniserie baserad på hans förra westernprojekt ”Django Unchained”.

Men det är inget nyinspelat material från stjärnregissören. Istället är det 90 minuter material från originalfilmen som han nu vill klippa om, och egentligen använda för en längre version av filmen.

”Jag har ungefär 90 minuter material med Django som inte har setts. Min idé, ärligt talat, är att klippa ihop en fyra timmar lång version av ‘Django Unchained’… Men jag skulle inte visa det som en fyratimmarsfilm. Jag skulle dela upp det till timlånga kapitel. Som en fyra delar lång miniserie. Och visa den på tv. Sända det i en timme åt gången, varje del. Vi skulle använda allt material som jag har och det skulle inte bli ett uthållighetstest. Det skulle bli en miniserie. Och folk älskar dem”, berättar han i en intervju under den pågående filmfestivalen i Cannes.

Det är inte känt om eller när denna serie faktiskt kan bli verklighet. Tarantino har en vana att tänka högt, och har många gånger diskuterat projekt som aldrig blivit verklighet, så som en spinoff om Vega-bröderna och en ihopklippt version av ”Kill Bill” med namnet ”The Whole Bloody Affair”.