Nikon 1 S2 introduceras

Nikons nyaste spegellösa systemkamera avtäcks som budget-produkt.

Om du letar efter en spegellös systemkamera med ett lågt pris kan Nikon 1 S1 vara ett bra val. Ett ännu bättre kan vara företagets nya Nikon 1 S2-kamera. Kameran som vi först hörde talas om förra månaden presenteras nu inför sin lansering. Den nya modellen skeppas med en ny kamerasensor som kan fånga stillbilder innehållande 14 megapixlar och fånga video i Full HD 60p. Bildkvalité är även tänkt att höjas med användning av en ny processor kallad Expeed 4A, som ersätter S1:s Expeed 3A. Andra delar av kameran, så som dess skärm behåller sin upplösning och storlek från föregångaren.

Nikon Sverige har inte bekräftat något svenskt pris för Nikon 1 S2. Produkten kommer att lanseras i USA i juni med ett pris kring 450 dollar. En lansering bör ske i Sverige i juni med ett pris mellan 4 – 4 500 kronor. Officiella detaljer presenteras senare i dag och läggs då till som en uppdatering i detta inlägg.

Uppdatering: Nikon Sverige har nu bekräftat att lansering kommer att ske i juni. Inget pris har ännu bekräftats. (13 maj 08:32)

Cyberphoto listar nu Nikon 1 S2 med 11 – 27,5 mm-objektiv för 4 500 kronor. (13 maj 19:31)

Via: dpreview.com Via: cyberphoto.se