Morgan Freeman redo för remaken av ”Ben-Hur”

Spelar läromästaren Ildarin.

Bara dagar efter att han blivit klar för Universals komediuppföljare ”Ted 2” så är nu Morgan Freeman klar för en roll i MGM och Paramounts remake av ”Ben-Hur”.

Freeman kommer att porträttera Iladrin, mannen som lär titelkaraktären att bli en mästare på hästvagnsridning. Samtidigt uppges studiorna vara nära att hitta sina två huvudkaraktärer, Judah Ben-Hur och hans forna vän men numera fiende, Messalla. Förra månaden skrev vi att Tom Hiddleston var aktuell för att spela Ben-Hur, men det är ännu inget som bekräftats. Vilka som kan vara aktuella för den andra rollen är däremot inte känt.

Filmen har tidigare uppgetts vara mer trogen till romanen skriven 1880 av Lew Wallace och kretsar runt de tidiga åren för Judah Ben-Hur och Messalla, duon som var bästa vänner som barn innan det Romerska kejsardömet besegrade Jerusalem. Efter att Messalla åkt iväg i fem år för att utbilda sig, så hånar han sin före detta väns religion och gör honom till syndabock för en olycka, något som gör att han säljs som slav. Men år senare får Ben-Hur sin hämnd, något som kulminerar i händelserna i originalfilmen.

Timur Bekmambetov regisserar filmen efter ett manus skrivet av Keith R. Clarke och John Ridley.

Via: deadline.com