”Minimum” är nu tillgängligt genom Steam Early Access

Den minimalistiska tredjepersonsskjutaren från Atari vill bjuda på snabb och hänsynslös action.

Idag meddelade utgivaren Atari att tredjepersonsskjutaren ”Minimum”, utvecklad av Human Head Studios, nu finns tillgänglig via Steam Early Access. För 19.99 dollar kan spelare få ta del av spelet, och bidra med feedback för att stödja dess utveckling.

För er som inte hört talas om spelet innan kommer här ett utdrag från Atari själva:

”Minimum utspelar sig i ett minimalistiskt stiliserat universum och erbjuder snabba, sessionsbaserade strider där lag om fem spelare slåss mot varandra, utrustade med kraftfulla egentillverkade vapen. Varje lag har en så kallad ”Titan”, en gigantisk robot som de måste stötta och förstärka så att den kan hjälpa dem att förstöra fiendens bas. Spelets kärna består av ett crafting-system, där spelare samlar på sig resurser, vilka sedan används för att skapa skräddarsydda och uppgraderingsbara vapen och rustningar. Dessa saker kan sedan bli ännu starkare genom ‘kill streaks’, vilket möjliggör för skickliga krigare och Titaner att bli dödligare och dödligare alltmedan matchen pågår.”

Spelet kommer att vara fullt integrerat med Steam, vilket innebär att spelare kan logga in med deras Steam-login, samt ha full tillgång till Steam-plånboken och alla föremål som finns på kontot. Detta gör det lätt för spelare att byta olika crafting-föremål och andra saker med andra Steam-medlemmar.

För mer information kan ni besöka spelets hemsida, www.playminimum.com. Utannonseringstrailern som släpptes i april ser ni här nedan.