Microsoft lanserar tre Android-appar som resultat av nytt projekt

Microsoft presenterar i tre nya applikationer för Android, Googles mobila operativsystem.

Under de senaste åren har Microsoft gjort sig kända för att erbjuda applikationer på många av världens operativsystem. Ett nytt projekt kallat Microsoft Garage är tänkt att göra detta en ännu mer naturlig del av företagets verksamhet. Microsoft Garage kan liknas vid Googles 20 percent program, som givit anställda en femtedel av sin arbetstid till valfria projekt. I dag presenteras tre nya Microsoft-produkter, som ett resultat av Microsoft Garage.

Next Lock Screen (bild) är en låsskärm för Android. Skärmen är tänkt att presentera information till användare, utan att kräva upplåsning av skärmen. Den visar kommande kalenderhändelser och ger snabb åtkomst till utvalda applikationer och ett fåtal systemfunktioner.

Journeys & Notes är en app som är gjord för användning på resande fot. Appen ger tips om platser att besöka och ger användare möjlighet att komma med egna tips.

Bing Torque är en Android Wear-app som ger tillgång till Bing i Android Wear-klockor. Användare kan vrida sin handled snabbt för att aktivera appen och kan därefter söka på Bing med sin röst.

De tre apparna finns nu tillgängliga för nedladdning från Google Play.

Via: microsoft.com Via: play.google.com Via: play.google.com Via: play.google.com