LG presenterar budgetlurarna G2 Lite och L Prime

LG introducerar två nya produkter som ska säljas som billiga produkter för den sydamerikanska marknaden.

LG G3-familjen har vuxit sig stor under det senaste halvåret. Nu satsar LG på billigare produkter genom introduktionen av två nya produkter kallade LG G2 Lite och L Prime. De båda produkterna kommer att säljas för motsvarande knappt 2 000 kronor men skiljer sig från varandra på ett flertal sätt. LG G2 Lite har en 4,5 tum skärm med en upplösning på 480 x 800. Innanför dess skal finns ett Qualcomm-chip klockat till 1,2 GHz, 1 GB RAM-minne, 4 GB lagringsutrymme och ett batteri på 1 820 mAh. Produkten har inget stöd för LTE-nätverk utan förlitar sig på 3G och Wi-Fi för Internet-uppkoppling.

LG L Prime har en 5 tum skärm med en upplösning på 480 x 854. Innanför skalet finns ett Qualcomm-chip klockat till 1,3 GHz, 1 GB RAM-minne, 8 GB lagringsutrymme och ett batteri på 2 460 mAh. Likt G2 Lite saknas LTE-modem och baksidan bjuder på en åtta megapixelkamera. L Prime kan fånga video i 720p medan G2 Lite får nöja sig med WVGA-upplöst video.

LG har inte bekräftat lanseringsdetaljer för de två produkterna. I nuläget har LG endast bekräftat lansering i Brasilien.

Via: lge.com Via: lge.com