LG G3 introduceras som nytt flaggskepp

LG introducerar en ny telefon. Denna gång handlar det om företagets lyxigaste Android-telefon.

LG G3 är namnet LGs nya flaggskeppstelefon. Produkten presenterades under kvällen som det kommande årets lyxigaste smartphone från det sydkoreanska företaget. På produktens framsida finns en 5,5 tum skärm med en upplösning på 2 560 x 1 440. Trots skärmens storlek är telefonens yttermått mycket lika HTC One M8 och Sony Xperia Z2, som skeppas med 5 tum respektive 5,2 tum skärmar. Produkten är tillverkad av ett borstat metall-liknande plastmaterial och säljs i fem färger, svart, vit, guld, rosa och lila. Innanför skalet finns ett Qualcomm Snapdrgon 801-chip klockat till 2,5GHz, ett 2GB eller 3GB RAM-minne, 16GB eller 32GB lagringsutrymme och ett 3 000 mAh-batteri. På produktens baksida finns en 13 megapixelkamera som kan fånga video i UHD-upplösning. Kameran har optisk bildstabilisering och en ny typ av laserbaserad autofokus som sägs fungera väl även i bra och dåligt belysta miljöer. I dåligt belysta miljöer får kameran också assistans av dubbla LED-lampor med justerbara toner.

LG G3 drivs av Android 4.4.2 med LGs överliggande användargränssnitt. Mjukvaran har anpassats något sedan lanseringen av LG G2. Widgets som kan placeras på telefonens hemskärm kan exempelvis studera användares beteende och position för att leverera relevant information innan användaren bett om den. Telefonen är även anpassad för att fungera tillsammans med LGs speciella tillbehör. QuickCircle Case är ett officiellt tillbehör till telefon som ger användare möjlighet att interagera med produkten, utan att öppna dess skal. Genom ett hål på skalets framsida kan användare ta bilder, läsa meddelanden, svara och ringa samtal, se väder, styra musik och se aktivitetsstatistik.

LG G3 lanseras i Sydkorea den 28 maj och i Storbritannien den 1 juli. Inga svenska lanseringsdetaljer har ännu presenterats.

Via: youtube.com Via: lgblog.co.uk Via: lgnewsroom.com
1970/01/01