Konsolversionerna av ”The Elder Scrolls Online” försenas med sex månader

Bethesda bekräftar försening i ett uttalande till sidan CVG.

Från början var det tänkt att Xbox One och PlayStation 4-versionerna av ”The Elder Scrolls Online” skulle släppas i juni månad. Nu har dock Bethesda bekräftat till sidan CVG att versionerna inte kommer att släppas förrän om ett halvår. Såhär löd uttalande utgivaren skickade ut:

Att integrera vårt system med varje konsoltillverkares nätverk- vilka båda är väldigt annorlunda från PC/Mac-systemen samt varandra- har varit en väldigt utmanande process. Det har därför blivit klart att vår planerade release i juni inte kommer att ske. Även om vi har gjort stora framsteg bedömer vi att vi behöver ytterligare sex månader för att kunna erbjuda den upplevelse som våra fans förväntar sig samt förtjänar.

Vi vet att ni är lika besvikna över dessa nyheter som vi, så därför har vi arbetat fram en lösning med Sony och Microsoft för att så gott som möjligt gottgöra för de fans som vill börja spela nu: Genom ett specialerbjudande kan alla som köper PC/Mac-versionen av spelet innan slutet av juni få möjligheten att överföra deras karaktärer till konsolversionerna av spelet när de väl släpps. Detta erbjudande kommer göra det möjligt för dig att börja spela direkt på PC eller Mac, för att sedan föra över karaktärer du spelat på till de nya versionerna. Du behöver självklart inte betala fullpris för spelet två gånger. För 20 dollar kommer PC och Mac-spelare kunna få en fullvärdig konsolversion av spelet till antingen Xbox One eller PlayStation 4, med alla överförda karaktärer samt 30 dagar speltid.

Oavsett om du väljer att ta detta erbjudande eller ej lovar vi att vi kommer göra allting för att få spelet släppt så snabbt som möjligt på båda konsolerna. Vi kommer att hålla alla uppdaterade om ytterligare detaljer kring karaktärsöverföringar, speciella erbjudande, när du kan förvänta dig att konsolbetan början samt självklart när spelet släpps på konsolerna.”

Tack CVG för klargörandet!

Via: computerandvideogames.com