Joss Whedon visar sitt stöd för avhoppade Edgar Wright

Skakas Marvel av interna dispyter?

Under helgen meddelade Marvel att ”Ant-Man”-regissören Edgar Wright lämnar projektet. Även om filmskaparen arbetat med projektet hos studion sedan 2006 så ska de två parterna nu haft kreativa meningsskiljaktigheter vilket fick Wright att lämna filmen. Anledningen är fortfarande oklar, men tydligt är att beslutet inte är speciellt populärt, varken hos fansen eller kollegorna. Nu visar nämligen ”Avengers: Age of Ultron”-regissören Joss Whedon sitt stöd för sin regissörskollega genom att hålla upp ett Cornetto-papper, glassen som blivit Wrights signatur genom hans trilogi bestående av ”Shaun of the Dead”, ”Hot Fuzz” och ”The World’s End”.

Hans pose har en tydlig likhet med den berömda protesten från friidrottarna Tommie Smith och John Carlos under de Olympiska spelen 1968, så det råder ingen tvekan om vilken sida Whedon står på. Kan det möjligen gro fler interna dispyter hos filmjätten?


Samtidigt skriver Latino Review, som ofta haft rätt när det kommer till Marvel-nyheter från ”källor på insidan”, att orsaken till Wright sorti ska vara en dispyt kring filmens manus. Wright och hans författarkollega Joe Cornish ska ha skrivit två olika manus för att anpassa sig till Marvels önskan, utan att kompromissa allt för mycket med deras vision om en unik och annorlunda typ av superhjältefilm.

Men båda versionerna av manuset ska alltså ha ratats, och för sex veckor sedan ska studion ha tagit manuset från duon som arbetat med det i närmare ett decennium, och istället gett uppdraget till två unga författare med klena meriter. Wright ska ha gått med på att stanna vid projektet tills han fått läsa det nya manuset, men då han fick läsa manuset som uppges ha fullständigt slaktat den tidigare tolkningen valde han att hoppa av dagen efter. Manuset beskrivs som ”fattigare och mer homogent”, och båda författarna ska ha chockats av den plötsliga misstron.

Via: latino-review.com