Huawei Ascend P7 presenteras (Uppdaterad)

Huaweis stora flaggskepp för 2014 introduceras.

Den kinesiska elektroniktillverkaren Huawei presenterar i dag en ny Android-smartphone som ska marknadsföras som företagets nya flaggskepp. Produkten som kallas Ascend P7 kommer utrustad med en fem tum Full HD-upplöst skärm. Skärmen är en stor uppdatering från förra årets 4,7 tum och 720p-upplösning, i Ascend P6. På Ascend P7:s framsida finns en 8 megapixelkamera medan baksidan bjuder på en 13 megapixelkamera. Innanför skalet finns ett Huawei-tillverkat HiSilicon Krin 910T-chip utrustat med fyra processorkärnor klockade till 1,8GHz, 2GB RAM-minne och 16GB lagringsutrymme. Produkten drivs av ett batteri på 2 500 mAh och Android 4.4 med Huaweis anpassade användargränssnitt.

Likt förra årets Ascend P6 använder Ascend P7 en enkel stilren fysisk design. Produktens fram- och baksida täcks av Corning Gorilla 3-glas medan sidorna är tillverkade av aluminium. På produktens högra sida finns plats för micro-SIM- och micro-SD-kort.

Huawei Ascend P7 kommer att lanseras i färgerna svart, vit och rosa senare denna månad med ett riktpris på 450 Euro i länder så som Storbritannien, Italien, Spanien, Tyskland, Norge och Danmark. Företaget har bekräftat att telefonen också kommer att lanseras i Sverige. Detaljer för denna lansering väntas senare i dag.

Uppdatering: Huawei Ascend P7 kommer att lanseras i Sverige i juli med ett riktpris på 3 700 kronor. (7 maj 19:13)

Via: consumer.huawei.com Via: mynewsdesk.com