HTC Re presenteras som liten kamera

HTC presenterar sin första dedikerade kamera. Re är en kamera med ett annorlunda utseende.

HTC presenterar i dag sin första dedikerade kamera. HTC Re är en liten actionkamera med ett fysiskt format liknande ett periskop. Produktens objektiv är inbäddat i produktens böjda rörliknande form. Bakom objektivet finns en sensor som fångar stillbilder innehållande 16 megapixlar och video i Full HD med 30 bilder per sekund och 720p med 120 bilder per sekund. Sensorn mäter 1/2,3 tum och kan utnyttja ett lägsta bländarvärde på f/2,8.

HTC Re kan inte stängas av. Kameran är alltid aktiv och använder sig av kapacitiva sensorer för att upptäcka användares händer och göra sig redo. Produkten har två knappar, en knapp för att ta stillbilder och en knapp för att fånga video. För mer avancerad fotografering styrs kameran via Android- eller iOS-enheter. Från HTCs app kan kameran exempelvis användas för att fotografera timelapse-fotografier. Kommunikation sker genom Wi-Fi Direct och Bluetooth LE.

HTC Re lagrar bilder på ett inkluderat 8 GB microSD-kort. Kameran får sin energi från ett batteri på 840 mAh som sägs räcka till 1 timma och 40 minuter Full HD-inspelning eller 1 200 stillbilder.

HTC planerar att lansera Re globalt senare detta år. Företaget har inte bekräftat produktens svenska pris men kommer att sälja den i USA för 200 dollar.

Via: youtube.com
1970/01/01