Harrison Ford har fått ett officiellt erbjudande om ”Blade Runner 2”

Det kan bli fler repriser av klassiska roller för skådespelarikonen.

Warner Bros.-baserade produktionsbolaget Alcon Entertainment har gett ett erbjudande till Harrison Ford om att reprisera hans ikoniska roll Rick Deckard i deras Ridley Scott-regisserade uppföljaren till ”Blade Runner”. Det meddelar i dag grundarna och VD-duon Andrew Kosove och Broderick Johnson.

För manuset står Hampton Fancher, som var med och skrev originalet 1982, och Michael Green, och medan detaljer om handlingen ännu hålls hemliga så vet vi att den ska utspela sig flera decennier efter händelserna i den första filmen.

”Vi anser att Hampton Fancher och Michael Green har, tillsammans med Ridley Scott, skapat en extraordinär uppföljare till en av de största filmerna genom alla tider. Det skulle vara en ära, och vi är hoppfulla, om Harrison blir en del av vårat projekt”, berättar Kosove och Johnson i ett pressutskick.

Alcon Entertainment knep rättigheterna från producenten Bud Yorkin 2011 och har rätten att producera prequels och uppföljare till den berömda sci-fi-thrillern. Yorkin kommer dock att vara med coh producera uppföljaren tillsammans med duon och Cynthia Sikes Yorkin.

Via: movieweb.com