Guillermo Del Toro arbetar på ”Pacific Rim 2”

Har galna idéer för uppföljaren.

Redan i oktober rapporterades det att Guillermo Del Toro arbetar på ett manus till ”Pacific Rim 2” tillsammans med den första filmens författare Travis Beacham, något som nu inte verkar vara fallet längre. Under en intervju avslöjar Del Toro nämligen att han nu arbetar på manuset tillsammans med Zak Penn.

”Jag jobbar väldigt, väldigt hårt med Zak Penn. Vi har jobbat i några månader nu i hemlighet. Vi har hittat ett sätt att ge det en twist. Travis Beacham var inblandad i storyn, och nu skriver jag med Zak då Travis har blivit en tv-mogul”, berättar han. Han säger också att Legendary Pictures ännu inte gett grönt ljus för uppföljaren, men att han skriver manuset med stora förhoppningar om att få klartecken. ”Jag har inte pengarna, men jag fortsätter som att det kommer att hända.”

I december avslöjade skådespelaren Max Martini att uppföljaren faktiskt kan komma att bli en prequel. Men Del Toro avslöjar nu att filmen är en uppföljare som kommer att utspela sig efter händelserna i den första filmen, och att Raleigh Beckett (Charlie Hunnam) och Mako Mori (Rinko Kikuchi) båda kommer att återvända.

”Vissa undrade i fall vi skulle göra en prequel. Jag var aldrig intresserad av att göra den där första vågen av invasionen. Jag siktar på väldigt nya, väldigt galna idéer i den andra som är väldigt annorlunda jämfört med den första – men du kommer att få ett väldigt stort spektakel.”

Pacific Rim” drog in 101,8 miljoner dollar i hemlandet, men gjorde främst succé i Kina där den drog in 111,9 miljoner dollar av totalt 411 miljoner dollar världen över.

Via: buzzfeed.com