GoPro Hero4 presenteras med UHD i 30fps eller pekskärm

GoPro presenterar en ny action-kamera för användare med krav på fina bilder.

GoPro är marknadens helt klart största tillverkare av action-kameror. I dag presenteras GoPro Hero4, nästa stora uppdatering av Hero-familjen. Den nya produktserien består av tre kameror kallade Black, Silver och Hero. Hero4 Black är företagets nya flaggskepp. Produkten kan fånga video i 2160p (UHD) med 30 bilder per sekund (Hero3 klarade av max 15 bilder per sekund) och stillbilder innehållande 12 megapixlar med hjälp av en processor som sägs erbjuda dubbel prestanda i jämförelse med Hero3. Utöver den nya kamerasensorn och processorn skeppas Black med en ny knapp som kan användas för att markera höjdpunkter i videomaterial.

Hero4 Silver fångar inte video av samma kvalitet som Black men erbjuder Hero-familjens första färgskärm. Skärmen sitter på produktens baksida och kan användas för pekskärms-kontroll. Detta ger användare möjlighet att se den bild som bilden tar, utan smartphone.

GoPro Hero är företagets nya budgetalternativ, tänkt att ersätta Hero3 White. Produkten fångar video i Full HD med 30 bilder per sekund och stillbilder innehållande 5 megapixlar. Till skillnad från förut är kameran vattentät, utan externt skal.

GoPro Hero4 och Hero lanseras i oktober. De tre modellerna har inga svenska priser ännu men kommer att säljas i Storbritannien för 370, 290 respektive 100 pund.

Via: gopro.com