Google tillåter inte anpassning av Android Wear, TV eller Auto

I en intervju med Ars Technica berättar en Google-anställd om tillverkaranpassning av nya produkter.

Googles nya versioner av Android kallade Android Auto, Wear och TV kommer inte att få några tillverkargränssnitt, som på Android för smartphone och tablets. Detta berättade en av Googles ingenjörer för Ars Technica i helgen.

Ingenjören berättar att gränssnittet är en större del av dessa produkters utformning än den traditionella versionen av Android. Google kommer därför inte tillåta anpassade användargränssnitt för dessa produkter. Detta förhindrar dock inte tillverkarna att placera förinstallerade applikationer på Android TV eller någon av de andra typerna av produkter. Googles regler innebär exempelvis att Samsung inte får lägga sitt överliggande användargränssnitt över det befintliga Android-gränssnittet i den nämnda versionerna av Android, men att de har möjlighet att installera appar så som S Health på enheterna.

Reglerna kring överliggande användargränssnitt sägs göra uppdateringar snabbare och mer effektivt att hantera, vilket ska göra att fler användare har möjlighet att använda den senaste versionen operativsystemet.

Via: arstechnica.com