Gareth Edwards regisserar ”Star Wars”-spinoff

Bioaktuella ”Godzilla”-regissören bekräftas till det ännu hemliga projektet.

Följt av den enorma succén med ”Godzilla” sedan premiären förra veckan så har Gareth Edwards valt att tacka ja till jobbet som regissör för den första av tre planerade ”Star Wars”-spinoffer, varav den första kommer att ha premiär den 16 december 2016.

För manuset står ”Book of Eli”-författaren Gary Whitta, och har också jobbat med den prisbelönta tv-spelstolkningen av ”The Walking Dead”.

”Ända sedan jag såg ‘Stjärnornas krig’ så har jag vetat vad jag vill göra resten av livet – bli en del av Rebellalliansen! Jag kunde inte vara mer exalterad och hedrad över att få gå på det här uppdraget med Lucasfilm”, berättar Edwards i ett pressmeddelande.

Trots att man nu gjort klart med en regissör så väljer man att ännu inte gå ut med vilken karaktär som kommer att vara i fokus i filmen, men tidigare rykten har skvallrat om att en solofilm kring Boba Fett ska vara först ut 2016, följt av en Han Solo-film 2018 och Red 5 2020, en film som ska kretsa runt en grupp X-Wing-piloter. Detta har dock inte bekräftats av Disney eller Lucasfilm.

Via: movieweb.com