Frank Darabont önskas till ”Snow White and the Huntsman 2”

Är ett av tre namn som kan tänkas stå bakom uppföljaren.

Redan i december 2012 beslutade sig Universal Pictures för att gå vidare med sina planer på ”Snow White and the Huntsman 2”, där Kristen Stewart och Chris Hemsworth båda kommer att återvända i sina respektive roller. Däremot blev det tidigt klart att regissören Rupert Sanders inte återvänder för att regissera efter att filmskaparen upptäckts vara otrogen mot sin hustru med huvudrollsinnehavaren Stewart.

Sedan dess har det varit tyst kring projektet, men nu kommer rapporter som säger att studion börjat förbereda sig för uppföljaren med regissörerna Frank Darabont, Gavin O’Connor och Andres Muschietti längst upp på sin önskelista över tänkbara regissörer.

Darabont har inte regisserat en långfilm sedan 2007 års ”The Mist”, men har varit fullt sysselsatt med tv-projekt så som AMC:s succéserie ”The Walking Dead”. O’Connor blev tidigare under veckan klar för att regissera ”Massacre in the Himalayas”, men då det projektet ännu saknar manusförfattare så lever det ännu i ovisshet. Muschietti gjorde sin regidebut förra året med skräckhiten ”Mama”, men är just nu tillgänglig efter att hoppat av Universals reboot av ”The Mummy” förra månaden.

Vem av filmskaparna som ses som favorit till jobbet är inte känt, men ett beslut väntas tas inom en snar framtid då man uppges vilja se filmen på biodukarna under 2016.

Via: deadline.com