”Flash Gordon” får nytt liv av ”Star Trek 3′-författare

Duo uppges skriva manus till reboot med den klassiska hjälten.

Efter originalskådespelaren från ”Flash Gordon”, Sam J. Jones, gjorde ett kortare inhopp i 2012 års komedi ”Ted”, så hoppades många att det kunde vara starten för en nytolkning av den kultförklarade hjälten. Även om inget ännu har bekräftats så uppger nu FilmDivider att ”Star Trek 3”-författarna J.D. Payne och Patrick McKay nu arbetar på ett manus till filmprojektet som producenten Jon Davis nu ska söka en studio till.

Deras tolkning uppges vara lik den som Breck Eisner redan 2008 var klar för att regissera efter ett manus skrivet av Burk Sharpless och Matt Sazama. Berättelsen ska ta oss tillbaka till originalserien skapad av Alex Raymond 1934, och kommer alltså inte ha något att göra med ”Flash Gordon” från 1980, eller de första filmerna från mitten av 1930-talet. Förutom filmerna blev Flash Gordon också en animerad serie 1979 i ”The New Animated Adventures of Flash Gordon” och en spelfilmsserie mellan 2007 och 2008.

I den tecknade originalserien så kidnappas Yale-studenten och polospelaren Flash Gordon till planeten Mongo där han slåss mot Ming the Merciless tillsammans med vännerna Dale Arden och Hans Zarkov.

Vi väntar spänt på några officiella uttalanden!

Via: filmdivider.com Via: mormonartist.net