Fire Phone är Amazons första smartphone

Amazon Fire Phone har en skärm som kan visa ett 3D-gränssnitt som är baserat på användarens position.

Amazon, den amerikanska återförsäljaren, presenterar i dag sin första smartphone. Amazon Fire Phone, som produkten kallas, ser kanske ut som en vanlig telefon. Det är den inte riktigt. Produkten drivs av Amazons kraftigt anpassade version av Android. Den har därför stöd för Android-appar och nedladdning av appar från Amazon Appstore men inte från Google Play.

Fire Phone ser ut som en vanlig Android-telefon. På framsidan finns en 4,7 tum HD-upplöst skärm (1 280 x 720). På framsidan finns också fem kameror. Den ena kameran agerar som en traditionell videosamtalskamera. De andra fyra kamerorna arbetar tillsammans för att lokalisera användarens position i relation till telefonen. Med hjälp av den data som samlas in av telefonens sensorer har användare möjlighet att använda sin position i relation till telefonen för navigation. Kamerorna kan bland annat utnyttja användarens position för att skrolla på en hemsida eller se runt en produkt i tre dimensioner. Användare behöver då bara luta sin telefon i den riktning som önskas och materialet som visas på bild anpassas.

Firefly kallas en ny tjänst från Amazon. Tjänsten kan användas genom en förinstallerad app som ger användare möjlighet att ta en bild på en produkt, tavla, text eller annat. Bilden kan därefter sparas eller användas för att genomföra sökningar. Amazon påstår att tjänsten kan lokalisera upp till 100 miljoner objekt. För att göra tjänsten lättillgänglig erbjuder Fire Phone en hårdvaruknapp på telefonens högra sida.

Innanför produktens skal finns ett Qualcomm Snapdragon-chip som får assistans av 2GB RAM-minne. På telefonens baksida finns en 13 megapixelkamera med bländarvärde på f/2,0 och optisk bildstabilisering.

Amazon Phone Fire kommer att lanseras exklusivt genom den amerikanska teleoperatören AT&T. Produkten är också tänkt att säljas olåst med 32GB eller 64GB lagringsutrymme för 650 dollar respektive 750 dollar. Lansering sker den 25 juli. Inga europeiska lanseringsplaner har ännu presenterats.

Via: live.cnet.com