”Fantomen” ser ut att rida in på biodukarna igen

”Narnia”-producent uppges vilja göra ny film om Lee Falks hjälte.

Sajten The Tracking Board uppger nu att producenten Mark Gordon förbereder en nytolkning av ”Fantomen”, baserad på den älskade serietidningskaraktären skapad av Lee Falk 1936.

Originalserien kretsade runt den 21:a versionen av Fantomen, vars bakgrund sträcker sig ända till 1536 då pappan till den brittiska seglaren Christopher Walker dödades av pirater. Han svor då en ed vid sin faders mördares skalle att han i fortsättningen skulle kämpa mot sjöröveri, ondska och orättvisor, och vidare att hans söner skulle följa honom. När han dog tog hans son över efter honom, och efter dennes död hans son och så vidare. Med tiden kom omgivningen att tro att det var samme man, en hämnare och vandrande vålnad, en man som inte kan dö.

Karaktären har blivit film tidigare då Billy Zane 1996 spelade Fantomen i filmen med samma namn, en film som blev en smått historisk flopp då den bara drog in 17 miljoner dollar på den inhemska marknaden efter en budget på 45 miljoner dollar. Detta gjorde att filmen inte ens släpptes på biograferna utanför landet. 2009 fick Fantomen en ny chans med en kortlivad serie med Ryan Carnes i huvudrollen. I båda fallen fick vi se Fantomen komma till New York, men det finns inga uppgifter om den nya filmen följer i samma spår eller om vi denna gång tas med hem till hans fiktiva afrikanska land Bengali.

Redan 2008 var det på tal om en ny filmatisering efter att manusförfattaren Tim Boyle försökt få liv i projektet ”Phantom Legacy”, men trots att skådespelare som Sam Worthington var intresserade av huvudrollen blev det aldrig verklighet. Men med en producent av Gordon dignitet så lever alltså nu hoppet om en ny film om den vandrande vålnaden.

Via: tracking-board.com