”Familjen Flinta” återvänder till bioduken

Den förhistoriska familjen blir animerad långfilm.

En ny långfilmstolkning av den moderna stenåldersfamiljen Flinta är på väg från Warner Bros. Animation. Uppgifter säger att Chris Henchy kommer att skriva manuset till filmen som Will Ferrell och Adam McKay är exekutiva producenter bakom genom Gary Sanchez Productions.

Den komiska, tecknade versionen av ”The Flintstones” sändes på sin tid under sex säsonger, vilket gjorde den till den animerade serie som gått allra längst på bästa sändningstid, ett rekord som inte slogs förrän 30 år senare av en annan familj, nämligen familjen Simpsons. Serien blev 1994 en spelfilm med John Goodman i huvudrollen som familjens far Fred och följdes av en uppföljare år 2000.

”Family Guy”-skaparen Seth MacFarlane sas utveckla en animerad nystart för ett antal år sedan, men de planerna blev aldrig mer än just planer.

Något datum för en biopremiär är inte bekräftat, men igår avslöjade studion att man bokat in två datum i deras releasekalander för ospecificerade animerade projekt där den första är satt till den 10 februari 2017 och den andra den 9 februari 2018.