Evangeline Lilly blir Hope Pym i ”Ant-Man”

Marvel rättar sina tidigare uppgifter.

Det verkar ha skett en del missförstånd under helgens Comic-Con då Marvel klev in i Hall C och visade upp sitt material från ”Ant-Man”. Studions president och producent Kevin Feige meddelade då, precis som vi tidigare rapporterat, att Evangeline Lilly skulle porträttera Hope Van Dyne, något man också skrivit i ett pressmeddelande.

Men nu visar det sig att Lilly i själva verket kommer att spela Hope Pym som senare förvandlas till en karaktär vid namn Red Queen i MC2-universumet, en del av Marvels serievärld som utspelar sig i en alternativ tidslinje. Detta meddelar man i ett nytt pressmeddelande. Hon är dotter till Hank Pym och Janet Van Dyne, och det är osäkert hur Marvel lyckades blanda ihop detta så totalt.

Hope Pym är en förhållandevis ny karaktär och har också en tvillingbror vid namn Henry. Hopes förvandling till Red Queen sker efter hennes föräldrars död, något som hon skyller på The Avengers. Detta har satt igång spekulationer om att hon kan komma att spela en alternativ version av The Wasp som regissören Joss Whedon avslöjat att han haft med i tidiga versioner av manuset till hans ”The Avengers”.