Dwayne Johnson bekräftar att han blir Captain Marvel?

”Just say the word.”

Dwayne Johnson kanske inte spelar Stålmannen i DC Comics filmuniversum, men när han blir en del av DC-familjen så kommer han ha samma krafter som Kal-El. Allt du behöver göra är att att säga hans namn. Med denna beskrivning så bekräftar skådespelaren nu att han kommer att spela en karaktär från DC Comics värld, och att titeln kommer att utannonseras inom kort. Tydligt är också att han ger oss rejäla ledtrådar om att han kommer att porträttera Captain Marvel i ”Shazam!”.

Stjärnan gav ledtrådar om att han skulle spela en DC-karaktär redan i mars, och i en ny intervju så verkar det ganska klart att han kommer att ta sig an rollen som den kraftfulla hjälten.

”Jag kan säga detta. Det finns en karaktär där ute som vi kommer att utannonsera inom kort som jag kommer att spela, och jag säger bara detta: den här karaktären har Stålmannens styrka, han kan slåss. Säg bara ordet. Det är allt jag kommer att säga.”

Ordet som Johnson syftar på är förstås ”Shazam!” som är namnet på den trollkarl som gör att den unge mannen Billy Batson förvandlas till den vuxna superhjälten Captain Marvel. Sina krafter får han från antikens gudar – Salomos visdom, Herkules styrka, Atlas uthållighet, Zeus kraft, Akilles mod och Merkurius snabbhet.

Tidigare har det ryktas att Johnson skulle spela en av Captain Marvels fiender, Black Adam, men nu verkar det istället som att vi får våran The Rock på den goda sidan.

Med ”inom kort” kan vi kanske hoppas på mer information under Comic-Con senare denna vecka?