Dags för remake av ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”

”Oculus”-regissören Mike Flanagan gör nytolkning av slashern.

90-talet är hett just nu och kanske därför passar Sony nu på att väcka liv i deras gamla skräckfranchise ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”. För regin står Mike Flanagan och precis som originalfilmen från 1997 så kommer filmen att baseras på Lois Duncans roman från 1973.

”Jag vet vad du gjorde förra sommaren” kom i vågorna från succén med ”Scream”, filmen som gav upphov till ett flertal tonårsskräckisar i slutet av årtiondet. I själva verket var det ”Scream”-författaren Kevin Williamson som skrev manuset till filmen som drog in 125 miljoner dollar världen över.

Jennifer Love HewittSarah Michelle GellarFreddie Prinze Jr. och Ryan Phillippe spelade huvudrollerna i originalet som följde en grupp tonåringar som förföljs av en mördare, ett år efter att de tillsammans sopat igen spåren efter en dödlig bilolycka. Filmen gav oss två uppföljare i form av ”Jag vet fortfarande vad du gjorde förra sommaren” 1998 och ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren 3” 2006.

Den nya filmen kommer att spelas in med en liten budget med förhoppningen att man lyckas skapa en ny vinstbringande skräckserie. Projektet uppges högprioriteras av Sony som hoppas att man har filmen klar till 2016.

Via: movieweb.com