Bråvalla – Dag 2

Blixtar, dunder och Chance the Rapper!

Festivalvädret såg lovande ut på fredagsmorgonen med varm temperatur, täta solglimtar och kickstart av bland andra Female DJ Revolution, Petter & Norrköpings Symfoniorkester och Daniel Adams-Ray. Vid 13-tiden smög sig mörka moln fram på himlen över fältet och innan vi hann få upp händerna i luften till Petter (och Eye N’ I som gästade spelningen) satte ett aggressivt åskregn igång och duschade ned hela området.

Strax efter slog blixten ned på campingen och ambulanser kom och plockade upp sex skadade som snabbt fördes till sjukhus. Som tur är bedöms nu läget som stabilt för samtliga. Petter & co. fick avbryta spelningen och läget var rätt omskakat ett tag, inte minst hos oss i VIP- och presstältet där alla hetsigt wifi:ade uppdateringar om blixtnedslaget på nyhetssidor och det delades ut varma filtar, sattes på infravärme och bryggdes cappuccino. Skämt åsido – en lättnad att ingen skadades allvarligt.

Tänk så mycket vädret kan göra för humöret, plötsligt stånkar och stönar man över petitesser som ljummet kaffe eller halvseg nätuppkoppling. Tänk vad jobbiga asfulla människor är och hur roliga de ser ut när de äter. Tänk vilka dårar de är som pissar öppet precis överallt. Tänka sig också att det är så gulligt med killar i gummistövlar, ny insikt för mig. Tänk att detta nästan blir mer av en väderrapport än en festivalrapport.

OK, ungefär såhär kan min Bråvallafredag sammanfattas:

  • Som sagt, det pissas mycket. Typ överallt. Festivalstandard.
  • Chance the Rapper på ”Pacific”-scenen: Vilken energibomb! Älskade alla, älskad av alla (visade sig bland annat i en väl utdragen dialog med publiken där Chance skriker ”I love you!” och publiken svarar med ”I love you!” och detta pågår i 20 minuter). 4/5 poäng.
  • Style of Eye bjöd på EDM-gung! Vild, och väldigt blandad, publik. 3/5 poäng.
  • Veronica Maggio levererade också fin show och peaken peakades när Håkan Hellström gled in på scen och de körde ”Hela huset” ihop. Skrik och gråt. 3/5 poäng.
  • ”Norrköping Lounge” – tältet där man kan pausa, spela flipper, se på stand-up och chilla. Kanske otur båda gångerna jag rekade men helt och hållet dödstrist och tomt. Flopp. 1/5 poäng.
  • Kings of Leon – bra, bra, bra! Men de glömde köra min favvo ”Milk”. 4/5 poäng.
  • The Hives och Mando Diao – kändes rätt att sätta dem tillsammans, fråga mig inte varför. De var likvärdigt bra. Diao snäppet vassare. De får 4/5 poäng. 3/5 till ylande Pelle och hans gäng.
  • Alesso – BOOM! 4/5 poäng.
  •  Igen, söta killar i gummistövlar. Asså! 5/5 poäng.