Apple OS X Yosemite lanseras i dag

Apples nya operativsystem kan laddas ner utan kostnad med start i dag.

Det var under ett sommarens WWDC-konferens som Apple presenterade sitt nya operativsystem för datorer. I dag lanseras OS X Yosemite. Operativsystemet finns tillgänglig som en uppdatering från Mac App Store och är helt kostnadsfri. Filen som behöver laddas ner är stor och installationen kan ta lång tid att genomföra.

OS X Yosemite är en av Apples mest radikala uppdatering av OS X på lång tid. Operativsystemet introducerar ett nytt designspråk. Användargränssnittet använder sig av platta och semitransparenta designelement. Designförändringarna går så långt att Apples klassiska teckenstil ersatts av Helvetica Neue.

När det gäller funktionella nyheter har operativsystemet stöd för utökad kommunikation med iOS. En Mac kan exempelvis kopplas trådlöst till en iPhone. Användare kan därefter skicka SMS och mottaga röstsamtal från OS X. Genom kommunikation med iOS kan operativsystemet också automatiskt öppna dokument eller webbläsarflikar som nyligen använts på en närliggande iOS-enhet.

Många av operativsystemets applikationer har uppdaterats med ny funktionalitet. Även Spotlight och notisfältet har fått omfattande estetiska och funktionella uppdateringar.

OS X Yosemite finns att ladda ner från Mac App Store med start i dag.

Via: apple.com