Amazon Fire TV introduceras

Amazon presenterar sin första hårdvara för vardagsrummet.

Amazon presenterar i dag sin första hårdvara för strömmande video kallad Amazon Fire TV. Produkten fokuserar på tre saker som Amazon anser är problematiska med konkurrenters produkter. Det första fokusområdet är sök. Det andra är prestanda och tredje stängda ekosystem.

Amazon Fire TV sägs lösa det förstnämnda problemet, sök, genom att erbjuda ett snabbt användargränssnitt som är lätt att navigera med den inkluderade Bluetooth-kontrollen. För att underlätta sökandet kan Fire TV förutsäga vilket videomaterial som användaren vill se och föreslå detta. Användare kan även utnyttja röstsök för att snabbare hitta till rätt video.

För att lösa problem med prestanda inkluderar Fire TV en fyrkärnig CPU samt 2GB RAM-minne. Video hämtas via Ethernet eller Wi-Fi med stöd för MIMO och kan visas i Full HD-upplösning.

När det gäller ekosystem inkluderar lådan stöd för en lång rad olika tjänster. Netflix, Hulu, WatchESPN, MLB, Crackle, Disney XD, TuneIn Radio, Pandora, MLB, Vimeo, NBA och YouTube är exempel på tjänster som kan utnyttjas av amerikanska Fire TV-användare. När det gäller video påstår Amazon att Fire TV har tillgång till fler än 200 000 titlar.

Amazon Fire TV kommer att säljas med ett tillbehör kallat Fire Game Controller som ger användare av Fire TV möjlighet att spela spel på sin TV-låda. Fire TV kommer att säljas för 100 dollar medan Fire Game Controller kommer att kosta 40 dollar. Lansering sker i dag i USA. Amazon har inte presenterat lanseringsplaner för den europeiska marknaden.

Via: live.cnet.com
1970/01/01