Alfonso Cuarón aktuell för prequel till ”The Shining”

Warner Bros. håller hårt i sitt guldkorn.

Gravity”-regissören Alfonso Cuarón fortsätter att hållas hårt av Warner Bros. Bara dagar efter att han uppges ha inlett förhandlingar om att regissera Harry Potter-spinoffen ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem”, så nämns han nu som studions huvudfavorit till att regissera ”The Overlook Hotel”, en prequel till den klassiska ”The Shining”.

Källor till sajten Schmoes Know uppger att ”bollen ligger på Alfonsos planhalva”, men att det ännu inte är klart att han överväger att tacka ja.

Redan i april förra året kunde vi skriva att Glen Mazzara skriver manuset till filmen som utspelar sig flera år innan Jack Torrance (Jack Nicholson) och hans familj flyttade in till hotellet i ”The Shining”. Ett manus ska ha lämnat in till studion, men det är inte känt huruvida man har gett det grönt ljus eller ej.

Några produktionsdetaljer har inte spikats, så det är möjligt att Cuarón kan regissera ”Fantastiska vidunder och var man hittar dem” och därefter gå vidare med ”The Overlook Hotel” om förhandlingarna faller väl ut.

Via: schmoesknow.com