Artikel: Way out West 2014

Rivstartade i Slottskogen under torsdagen.

Igår drog festivalen Way out West igång med pompa och ståt för åttonde året i rad i Slottskogen i Göteborg, helt oberörd av festivaldöden som härjat runtomkring i landet.

Arrangörerna beräknar att ungefär 20000 personer besökte festivalen på den första dagen och redan innan premiärdagen satt det glada festivalbesökare i Slottskogen och laddade upp inför en helg av musik och skönt häng.

Det som är nytt för i år är att den gamla Daytime sessions-scenen detta året uppgraderats till en ”riktig” scen och festivalen har gjort sin första hårdrocks-bokning då engelska Motörhead spelade på festivalen under torsdagen. Förutom detta är det i gammal skepnad och utan ambition att växa sig större som Way out West nu dragit igång. Ambitionen läggs istället på att kunna förbättra det som inte funkat sedan tidigare år och arrangörerna Luger tycks ha funnit det vinnande konceptet för att undvika att Way out West ska gå samma öde till mötes som så många andra festivaler i vårt avlånga land.

Dragplåstren detta året är bland annat den amerikanska rap-duon Outkast som för flera år sedan bröt upp men som nu återförenats och gett sig ut på en reunion-turné, Robyn och den norska DJ-duon Röyksopp, Queens of the stone age, Motörhead och The National.