Artikel: Pop-korn vecka 25

En galax långt, långt borta är förstås veckans snackis ännu en gång.

Det börjar bli en vana nu. ”Star Wars” härskar på vår Pop-korn-lista i vanlig ordning, denna gång med en regissör för de två sista delarna i den planerade nya trilogin. Förutom tjatet om en galax långt, långt borta domineras listan i övrigt av superhjältar, både i vanlig skepnad och i domstolen.

5. Sista trailern till ”Apornas planet: Uppgörelsen”

dawn

Även om vi har sett ett par tidigare trailers till Matt Reeves kommande uppföljare, så är det svårt att ignorera den sista trailern till ”Apornas planet: Uppgörelsen” som vi bjöds på under veckan. Det ser ut att bli ett episkt slag mellan människor och primater, och tillsammans med ”Guardians of the Galaxy” kan filmen vara den som undertecknad ser fram emot allra mest i sommarens utbud av storfilmer. Ett stort plus är att man trots flertalet trailers lyckats hålla det på en nivå där vi slipper få veta allt som händer i filmen, något som på senare år tyvärr har blivit en otäck ovana under många marknadsföringskampanjer.

Läs nyheten här.

4. Marvel planerar ny solofilm för Hulken

Trots att karaktären hyllades av fansen efter ”The Avengers” så har Marvel legat lågt med planerna på en solofilm för den gröna jätten, troligen för att de två senaste försöken misslyckats och att man därför inte har råd att chansa med en av de populäraste seriehjältarna i Marvels universum. Men i veckan gav Mark Ruffalo oss en liten ledtråd om att man faktiskt överväger att ge besten en ny chans, även om man faktiskt ännu inte satt igång med några konkreta planer. Med andra ord lär vi få vänta ytterligare ett par år, men med ett lyckat framträdande i ”The Avengers: Age of Ultron”, så vågar vi nästan gissa på att man börjar spinna rejält på planerna.

Läs nyheten här.

3. Robert Downey Jr. i första trailern till ”The Judge”

judge

Efter några år med spektakulära filmroller i ”Iron Man” och ”Sherlock Holmes” så är det äntligen dags för Robert Downey Jr. att ta sig an en mer nedtonad roll och visa att hans skådespelartalang ännu sträcker sig längre än explosioner och robotslagsmål. Filmen heter ”The Judge” och med motspelare som Vera Fermiga, Robert Duvall, Vincent D’Onofrio och Billy Bob Thornton så hoppas vi på ett domstolsdrama i högklass. Lite synd är det väl dock att vi inte fick se Jack Nicholson i Duvalls roll som det var planerat, även om Duvall är en klart kompetent ersättare.

Läs nyheten här. 

2. Får Ben Afflecks Batman en egen film?

Det kommer inte som någon större överraskning egentligen, men visst suktar vi efter planerna på att få se Batman regera i ensam majestät på biodukarna igen? 2019 är året som vi sägs få se Ben Affleck bära upp karaktären som älskas av fansen, och regin sägs han själv kunna stå för. Och visst är det en kittlande tanke på hur Batman kan se ut i händerna hos Affleck som haft en minst sagt imponerande start på sin regissörskarriär? Exakt hur Zack Snyders extravaganta filmteknik ska passas ihop med Afflecks lågmälda och nedtonade regi har vi ingen aning om, men räkna med att bekräftande om solofilmen så fort vi vet hur fansen tar emot Affleck i hans porträttering i ”Batman v Superman: Dawn of Justice”.

Läs nyheten här.

1. Rian Johnson regisserar ”Star Wars: Episode VIII” och ”Star Wars: Episode IX”

Jodå, visst är det ännu en vecka med nyheter från ”Star Wars”-världens som toppar vår lista. Denna gång efter att ”Looper”-regissören Rian Johnson plötsligt uppges vara den som kommer att skriva och regissera uppföljarna ”Star Wars: Episode VIII” och ”Star Wars: Episode IX”. J.J. Abrams spelar just nu in den första delen av den nya trilogin, och visst trodde väl vi alla att filmskaparen var den som skulle ta sig an samtliga nya filmer? Uppgifterna är ännu inte bekräftade, och någon förklaring till varför Abrams inte gör detta har därmed inte getts. Har Disney och Lucasfilm redan tappat förtroendet för Abrams trots att ”Star Wars: Episode VII” inte ens spelats in klart? Eller vill Abrams helt enkelt inte binda sig till projektet under så många år som det faktiskt krävs? Räkna med att vi får veta mer om detta inom kort.

Läs nyheten här.