Artikel: Pop-korn vecka 20

Vi listar fem av veckans snackisar i filmvärlden denna vecka.

Pop-korn är vår nya artikelserie här på Capishe där vi kommer att lista och ge en snabb kommentar kring fem av veckans kanske hetaste filmnyheter. Den här veckan har inte varit den mest händelserika, men vi kan konstatera att vi åtminstone bjudits på en rejäl bomb när regissören Zack Snyder levererade en bild som ingen kunde ana skulle komma.

5. Tom Hardy kniper huvudrollen i ”The True American”

Eminente skådespelaren Tom Hardy fortsätter att rada upp stora roller. I veckan fick vi veta att Hardy kommer att spela huvudrollen i Oscarsbelönade ”The Hurt Locker”-regissören Kathryn Bigelows kommande drama ”The True American”. Medan Bigelow fortsätter på sitt Mellanöstern-tema så kommer vi denna gång få följa händelserna i USA då Hardy kommer att spela den kände mördaren Mark Stroman. Texasbon Stroman gjorde sig känd efter att ha försökt döda tre män, varav han lyckades med två, med utländskt ursprung då han anklagade alla muslimer för händelserna den 9 september 2001.

Att Hardy kan spela galen våldsman såg vi redan i Nicolas Winding Refns ”Bronson” 2008, och det är med stor nyfikenhet som vi kommer att följa utvecklingen av detta projekt där Hardy mycket väl kan vara på väg mot en Oscar då Bigelow har en god känsla för att pricka rätt knappar hos Oscar-juryn.

Läs nyheten här.

4. Harrison Ford har fått ett officiellt erbjudande om ”Blade Runner 2”

Blade Runner 2

Efter att Harrison Ford till slut blev klar för att återvända i sin ikoniska roll som Han Solo i ”Star Wars: Episode VII” så fick vi i veckan veta att den nu 71-åriga filmstjärnan har fått ett officiellt bud från producenterna bakom kommande ”Blade Runner 2”. Ridley Scott är klar för att regissera och väcka liv i rymdeposet från 1982 och vill alltså ha Ford tillbaka i filmen som Rick Deckard.

Om Ford faktiskt är erbjuden en huvudroll är däremot inte känt ännu, men det är med skräckblandad förtjusning som vi väntar på att se om vi snart får se både Han Solo och Rick Deckard på biodukarna med grått hår och lite högre hårfäste än tidigare.

Läs nyheten här.

3. Sverige får IMAX-biograf

Efter åratal av väntan meddelade SF Bio i veckan äntligen att Sverige kommer att få våran, och Nordens, allra första IMAX-biograf. Stockholm är föga förvånande orten som nästa år kommer att slå upp portarna för Filmstaden Scandinavia där det förutom en IMAX-salong också kommer att finnas 14 vanliga salonger, och fyra VIP-salonger.

Trots att många filmer under tidigare år har spelats in i formatet, så är det inte förrän på senare år som hajpen vuxit sig enorm. Kanske var det Michael Bays ”Transformers” med dess enorma actionscener som väckte liv i det på riktigt, och därefter har de flesta storfilmer spelats in i formatet medan vi i Sverige avundsjukt har fått nöja oss med vanligt 16:9-format. Nu får vi i resten av Sverige hoppas på en rejäl succé i huvudstaden så att fler salonger kommer att kunna bjuda in till IMAX i framtiden.

Läs nyheten här.

2. Ny trailer till Christopher Nolans ”Interstellar”

Interstellar

Sällan har väl en hajp varit så stor kring en film så få detaljer varit kända kring som ”The Dark Knight Rises”-regissören Christopher Nolans ”Interstellar”. Skådespelarensemblen är minst sagt imponerande med namn som Matthew McConaugheyAnne HathawayJessica ChastainJohn LithgowCasey AffleckMichael Caine och Matt Damon, och efter succén med Batman-trilogin och ”Inception” så är det kanske inte konstigt att biopubliken nu suktar efter nytt från filmskaparen.

Den tre minuter långa trailern avslöjade trots sin längd inte desto mer kring filmens tidsresor, och vi får hoppas att man fortsätter på det spåret. Vi har under senare år fullkomligen matats med material från kommande storfilmer, och det har ibland nästan känts som att vi sett halva filmen innan vi ens hunnit köpa popcornen på premiären. Frågan är om studion vågar fortsätta med den lågmälda marknadsföringen i den tuffa konkurrensen, eller om vi snart ytterligare fem trailers och 20 posters?

Läs nyheten här.

1. Första bilden på Ben Affleck som Batman i ”Batman vs. Superman”

affleck

Christopher Nolan får ursäkta, men veckans absolut största Batman-relaterade nyhet bjöd regissören Zack Snyder på när han som en blixt från klar himmel gav oss den första titten på Ben Affleck som nattens väktare. Vi hade dagen innan bjudits på en liten aptitretare där det skvallrades om att vi dagen efter skulle få lägga ögonen på den nya Batmobilen, men när så bilden på Affleck dök upp fullkomligen exploderade sociala medier och nyhetssajter kring nyheten.

Även om Snyders ”Man of Steel” kanske inte gjorde alla fansen helt nöjda, så var det många som gillade Henry Cavills nya Superman-dräkt, och ska man lita på snacket kring den nya Läderlappen så verkar det som att man lyckats pricka rätt även denna gång. Trots den ibland fantastiskt roliga memen ”Sad Batman” som sätter den till synes ledsna Affleck i hysteriska situationer, så har dräkten tagits emot med en majoritet glada tillrop.

Läs nyheten här.

1970/01/01