Artikel: Nya Spotify och Appfinder

Efter att ha strösat runt i betaversionen av nya Spotify har man upptäckt riktigt häftiga program som ”Songkick Concerts” och ”Tune Wiki”, ny design och uppdaterade funktioner för Mac OS Lion.

Spotify Apps var nyheten som företaget visade upp under sin presskonferens i New York förra veckan och nu har vi på Capishe testat de nya funktionerna. Det första man märker är den nya fliken, Appfinder, som har fyllts med ett antal appar med allt från karaoke till en smart konsertplanerare.

Spotify

Urvalet av programmen för betan i ”Appfinder”

Funktioner
Lion är Macintoshs nya operativsystem som även den har fått några riktigt bra funktioner i betan. Fullskärmsläget är ett trevlig tillägg som lagts till och ett antal buggfixar har rapporterats för bättre stabilitet och snabbare uppstart.

Design
Spotifys People-flik som samlar alla dina Facebook-vänner och skivbolagen har fått en helt ny design i betan. Även ”What’s new”-fliken har fått ny design med ”Coverflow” och rekommendationer från alla världens hörn.

Spotify

Bilden ovan visar ”Whats’s New”-fliken

Appfinder

Spotifys nya satsning visar tydligt hur genomarbetade alla tillfälliga program verkligen är. Jag älskar att gå på konserter, men att leta efter varje artist har jag inte haft någon ork för. Men nu finns Songkick Concerts som lokaliserar alla musikkonserter inom ditt område med datum. En riktig smart app som får mig att äntligen hålla koll på mina favoriter -rekommenderas varmt för framtiden.

En annan app med mer underhållning är Tune Wiki som är en karaoke-app med lite extra finesser. Programmet har länge funnits tillgängligt i webbläsaren och har även en kartfunktion som visar vart sången spelas upp i världen. Alla texter sparas i Tune Wikis databas med tidskoder så att texten följer med låten till fullo.

Låten ”This Means War” spelas upp i karaokeprogrammet ”Tune Wiki”

Dessa två är inte de enda programmen som visas upp i betan men är mina favoriter än så länge. Om Appfinder blir en succé eller en kalkon kommer vi att upptäcka när betan blir till officiell version.

Här hittar du fler bilder: