Artikel: Filmtips på TV för helgen v.14

Ännu en gång har jag botaniserat runt bland helgens TV-tablåer för att plocka ut russinen ur helgens filmkaka åt er besökare så ni slipper titta på massa strunt som slösar på tid ur erat värdefulla liv. En rätt skön filmhelg, med dessvärre några olyckliga krockar på fredagskvällen, kan jag personligen tycka.

The Wedding Singer – fredag, TV3, klockan 21.30

http://www.youtube.com/watch?v=_F_7wmQYrgg

Adam Sandler spelar kompositören Robbie Hart i denna klassiska romantiska komedi. Låt er dock inte luras utav varken Sandler, som jag själv får lite klåda på ryggen utav, eller det faktum att det är just en romantisk komedi.
Robbie Hart har stora drömmar om att bli stor inom sitt yrke. Branschen är dock tuff och i väntan på det stora genombrottet försörjer han sig med att sjunga på bröllop.
Under ett av dessa evenemang träffar han den odugliga servitrisen Julia (Drew Barrymore) som han genast fattar tycke för. Båda två är sedan tidigare förlovade men deras möte får båda att ifrågasätta om deras partner verkligen är de rätta.

 .

Seven – fredag, Kanal 5, klockan 22.00

Om en romantisk komedi inte är något för dig, trots mina rekommendationer, så startar denna David Fincher-klassiker en halvtimme senare.
Att de flesta redan sett den redan betyder inte att det kan vara dags att fräscha upp minnet utav utmärkta Seven där Brad Pitt och Morgan Freeman spelar två poliser som får i uppdrag att hitta en psykopatisk seriemördare som systematiskt dödar sina offer enligt de sju dödssynderna.

 .

Flying Daggers – fredag, TV6, klockan 22.00

Som att beslutsångesten inte redan var ett faktum så bjuder fredagen även på kinesiskt äventyrsdrama i form utav Shi mian mai fu.

År 859 e.Kr. befinner sig Tang-dynastin i en allvarlig kris efter att ha varit ett av Kinas mest blomstrande kejsardömen under sina glansdagar.
Kejsaren är inkompetent och hans regering är korrumperad och i skuggan av detta bildas flera rebelliska arméer där den mäktigaste är en underjordisk organisation som bär namnet ”De flygande dolkarnas hus”.
Kejsartrogna soldater lyckas döda dess ledare men en gåtfull ledare tar över och rebellerna får fortsatt stöd från folket.
För att stoppa dess framgångar hos folket får de lokala polisbefälen Leo och Jin i uppdrag att gripa den vackra, blinda dansösen Mei som de misstänker är dotter till ledaren för den rebelliska armén.

 .

Heartbreak Kid – lördag, Kanal 5, klockan 21.30

Svenska Malin Åkerman spelar mot Ben Stiller i kvällens komedi.
Under sin smekmånad upptäcker Eddie att hans hustru Lily kanske inte var det allra bästa valet att välja som sin hustru. Lily visar sig vara en riktig mardröm och inte förbättras läget när han på bröllopsresan möter kvinnan som han tror är sin drömkvinna.

 .

Burn After Reading – söndag, TV4, klockan 21.00

Bröderna Coens stjärnspäckade dramakomedi med bland andra Brad Pitt, George Clooney, Frances McDormand och John Malkovich bjuder i vanlig Coen-anda på både svart humor och dramatik som får avsluta filmhelgen.
CIA-agenten Osbourne Cox har det lite kämpigt både på jobbet och på hemmaplan. Trots att han inte har många hemligheter beslutar sig Osbourne för att skriva sina memoarer en dag när han fått sparken från sitt jobb.
Ett utkast av boken råkar dock hamna i händerna på gymägarna Linda och Chad som ser en gyllene chans att tjäna stora pengar på sitt fynd. Utpressningsförsöken går dock helt fel och istället för pengar hamnar dom i en härva utav både lögner, svek och mord.

1970/01/01